Nyheder og cases

Hjem/Nyheder og cases
Nyheder og cases2020-06-11T12:20:40+00:00

Nyheder og cases

Velkommen til Ressourcedating

Formålet med Ressourcedating.dk er, at gøre det let at skabe kontakt mellem virksomheder, som har produkter i overskud, og virksomheder som kan anvende disse restprodukter. Hjemmesiden er et tiltag fra Gladsaxe Kommune, der skal medvirke til øget ressourceeffektivitet og øget genanvendelse. Det er gratis at anvende hjemmesiden - og den kan anvendes overalt i landet af virksomheder og offentlige myndigheder. Ressourcedating.dk formidler alene kontakten mellem parterne og påtager sig intet ansvar for aftaler, som indgås. Det er ligeledes op til parterne selv at undersøge lovgivningen på området. Hvis du er i tvivl så kontakt din kommune og fortæl om dit projekt. Hvis du har spørgsmål eller gode ideer til forbedring af hjemmesiden, så skriv til info@ressourcedating.dk Vi vil også rigtig gerne høre fra jer, hvis I har udvekslet ressourcer, så vi kan fortælle om det her på siden til inspiration for andre. Vi håber, at Ressourcedating.dk vil bidrage til en masse spændende udveksling af ressourcer.

november 15th, 2016|Categories: Nyheder|

Case 3: Overskudsjord fra regnvandssøer bliver til park hos NOVO

7.000 tons overskudsjord fra udgravning til regnvandssøer ved Høje Gladsaxe– blev kørt 8 km til Novo Nordisk nye park. Besparelser i projektet var: indkøb og transport af 7000 ton råjord, afgift og bortskaffes af 7000 tons overskudsjord. Nordvand som etablerede regnvandssøerne sparede ca. 180.000 kr.  

november 15th, 2016|Categories: Nyheder|

Case 2: Udtjente gravstene laves til nye

Rudersdal Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Rådvad Stenhuggeri om genbrug af de kommunale kirkegårdes sløjfede gravsten. Det sparer verdens naturreserver af granitter, som for en stor del ellers skulle importeres i fra Østen. Før blev de brugte gravstene knust til vejmateriel. Man undgår at knuse god granit. Granitten er allerede brudt og forarbejdet, så denne arbejdsproces skal ikke gentages og påvirke miljøet negativt. Stenhuggeriet sparer penge på granit og køberen får en billigere gravsten – hvis man køber genbrugsgranit. Alle parter i aftalen – kirkegården, miljøet, naturen og stenhuggeren får fordel af genbrugstanken – og gravstenskøberen kan med god samvittighed spare 10-30% af prisen i forhold til en ny gravsten. Råstoffer spares, transport fra østen spares (CO2), energi til knusning og fremstilling spares, og penge spares  

november 11th, 2016|Categories: Nyheder|

Case 1: Rest af råvarer til biogasanlæg og produktionsudstyr til direkte genbrug

Ferrosan/Pfizer i Gladsaxe havde i forbindelse med flytning af en del af virksomheden til udlandet flere rester af råvarer, som virksomheden skulle af med. Her blev egnede overskydende råvarer og rester fx sprit leveret til biogasanlæg og brug som kulstofkilde. Meget produktionsudstyr blev sat på auktion og en stor del blev solgt videre til andre virksomheder. Biogasanlægget sparede indkøb i råvarer. Virksomheder sparede på økonomien ved at købe brugt produktionsudstyr i stedet for at købe nyt. Ferrosan/Pfizer fik mindre affald de skulle af med og bedre økonomi.

november 11th, 2016|Categories: Nyheder|